Passbeskrivningar

Välkommen att delta i våra veckoklasser. Under fliken priser kan du läsa vilka kort vi erbjuder eller om du önskar köpa enstaka drop-in pass.  Har du frågor eller funderingar vad som passar just dig maila oss gärna på info(a)yogashala.se 
Alla är välkommen, vi finns här för dig.

YinYoga

Yinyogan är en lugn, meditativ yogaform där vi håller positionerna i ca 3-5 minuter. Genom att hålla kroppen i samma position under längre tid kommer vi åt faschian (som är en del av bindväven), leder, ligament och är känd för att kunna släppa djupt liggande spänningar i kroppen

Söndagar kl 18:30 - 19:45
Jämna veckor: Tisdagar kl 16:30 - 17:45
Torsdag kl 19:30 - 20:30

MjukYoga

MjukYoga har mjuka inkännande positioner och passar er som vill utöva en lugn och mjuk yogaform som hjälper dig att hålla kropp och sinne i balans. Passen fokuserar på positioner för ny energi, ökad rörelse i kroppen, rygg och axlar, hormonell balans, ökat lymfflöde och återhämtning.

Måndagar kl 17:30-18:30
Tisdagar 11:00 - 12:00
Fredagar 11:00- 12:00

Sensing Yin

Sensing Yin - är en lugn yogaform där vi bjuder in till rörelsefrihet på kroppens villkor - om och när man vill. Vi kommer använda oss av tekniker som pandikulation, spiralrörelser, vaggande och lirkande m.m. Under några pass kommer du även få prova på Havening och Yoga Nidra. Passen avslutas med att vi bäddar ner oss för en längre vila omgiven av bolster och filtar. .

Udda veckor:
Tisdagar kl 16:30-17:45

AshtangaYoga
Ledd Klass

Ashtangayogan är en kraftfull dynamisk yoga. Ashtangans positioner följer alltid en bestämd ordning där varje position förbereder kroppen för nästa position så kroppen och sinnet öppnar upp och balanserar energiflödet.

Tisdagar kl. 18:30 - 20:00

AshtangaYoga
Mysore

Mysore är Ashtangayogans mål. Alla yogar i egen takt efter sin egen andning. Läraren finns i klassen och justerar och assisterar dig utifrån där du är och på så sätt blir yogan individuell.

Torsdagar kl. 17:30-19:00

ChakraYoga

Välkommen att följa med på en resa genom kroppens 7 chakran. Chakra är energicentrum i kroppen. Ordet chakra betyder "hjul" eller "skiva" på sanskrit. De 5 nedersta energihjulen finns längs ryggraden och dem 2 översta är kopplad till tallkottkörteln. Genom att fokusera på olika energicentrum kan vi släppa blockeringar, frigöra energi i kroppen för att skapa inre balans. Passet kan innehålla både fysiska positioner och lugna, avslutas med gongvila och en meditation.

Onsdagar kl. 17:30 - 18:30

HathaYoga

Klassen innehåller både mjuka fysiska positioner - asanas- och meditation/avslappning. De olika positionerna görs i ett lugnare tempo än i andra mera dynamiska yogaformer som exempelvis vinyasa flow och du kommer snabbt att märka skillnad i både smidighet, styrka och balans.

Onsdagar kl. 19:00 - 20:15

Gongvila
Gongbad

Ljudvibrationerna från gongen har i tusentals år använts för att minska stress, lugna sinnet och ge djupare återhämtning.
Gongvila, avslutar klassen och vibrationerna från gongen hjälper kroppen att släppa stress och spänningar .
Gongbad finns som workshop här vilar vi till gongens vibrationer under en längre stund.

HormonYoga

Hormonyoga är en holistisk yogaform där vi fokuserar på kroppens endokrina (hormon)system. Här är yogapositionerna utformade för att balansera bla hypofysen, sköldkörteln, binjurarna och äggstockarna. En orsak av hormonell obalans är stress och därför är yogapasset mycket lugnande och stressreducerande.
Hormonyoga finner du som kurs, under kursen pratar jag lite kort om hormoner och vi har varje pass körtelfokus. Som veckoklass erbjuder vi Mjukyoga som har pass utformade för hormonell balans.

Kurs pågår
Maila gärna ditt intresse för nästa kursstart.
info@yogashala.se