Passbeskrivningar

Välkommen att delta i våra veckoklasser. Under fliken priser kan du läsa vilka kort vi erbjuder eller om du önskar köpa enstaka drop-in pass.  Har du frågor eller funderingar vad som passar just dig maila oss gärna på info(a)yogashala.se 
Alla är välkommen, vi finns här för dig.

YinYoga

Yinyogan är en lugn, meditativ yogaform där vi håller positionerna i ca 3-5 minuter. Genom att hålla kroppen i samma position under längre tid kommer vi åt faschian (som är en del av bindväven), leder, ligament och är känd för att kunna släppa djupt liggande spänningar i kroppen

Tisdag kl 16:30 - 17:45
Söndag kl 19:00 - 20:15

MjukYoga

MjukYoga har mjuka inkännande positioner och passar er som vill utöva en lugn och mjuk yogaform som hjälper dig att hålla kropp och sinne i balans. Passen fokuserar på positioner för ny energi, ökad rörelse i kroppen, rygg och axlar, hormonell balans, ökat lymfflöde och återhämtning.
Sommar från 1 Juni:
MjukYoga för Lymfan
Måndagar 17:30 - 18:45
MjukYoga för Inre Balans
Torsdagar Juni 09:30 - 10:45

Sensing Yoga

Sensing Yoga är en lugn och mjuk rörelseform med naturliga rörelser på kroppens villkor. Inom Sensing Yoga ligger fokus på pandikulation, spiralrörelser, vaggande och gungande rörelser. Du får lära dig olika övningar och tekniker för att lugna ditt nervsystem, samt nycklar för att stärka din vaguston. Sensing Yoga gör att vi släpper på stress och låsningar, bindväven återfuktas och repareras. Nervsystemet regleras och kroppens självläkning startar.
Sommarens pass:
22/6
Torsdag kl 09:30 - 10:45
3/7, 31/7 &14/8
Måndag 17:30-18:45

AshtangaYoga
Ledd Klass

Ashtangayogan är en kraftfull dynamisk yoga. Ashtangans positioner följer alltid en bestämd ordning där varje position förbereder kroppen för nästa position så kroppen och sinnet öppnar upp och balanserar energiflödet.

Tisdagar kl. 18:30 - 20:00

AshtangaYoga
Mjuk-Ledd

En mjuk ashtangaklass där vi modifierar och yogar i ett lugnare tempo. Vi kommer ägna lite mer tid för att beskriva positionerna som vi lugnt flödar igenom. Klassen passar både för dig som är ny och för dig som yogat ett tag och vill få möjlighet att stanna upp och lyssna in kroppen i varje position. Vi avslutar klassen med gongvila.
På sommarschemat från 1 Juni
Torsdagar kl. 17:30-19:00

Gongvila
Gongbad

Ljudvibrationerna från gongen har i tusentals år använts för att minska stress, lugna sinnet och ge djupare återhämtning.
Gongvila, avslutar klassen och vibrationerna från gongen hjälper kroppen att släppa stress och spänningar .
Gongbad finns som workshop här vilar vi till gongens vibrationer under en längre stund.

HathaYoga

Klassen innehåller både mjuka fysiska positioner - asanas- och meditation/avslappning. De olika positionerna görs i ett lugnare tempo än i andra mera dynamiska yogaformer som exempelvis vinyasa flow och du kommer snabbt att märka skillnad i både smidighet, styrka och balans.

Onsdagar kl. 19:00 - 20:15
HathaYoga tar sommaruppehåll 1/6 prova gärna Ashtangayoga Mjuk Ledd

AshtangaYoga
Mysore

Mysore är Ashtangayogans mål. Alla yogar i egen takt efter sin egen andning. Läraren finns i klassen och justerar och assisterar dig utifrån där du är och på så sätt blir yogan individuell.

Torsdagar kl. 17:30-19:00
Har sommaruppehåll

HormonYoga

Hormonyoga är en holistisk yogaform där vi fokuserar på kroppens endokrina (hormon)system. Här är yogapositionerna utformade för att balansera bla hypofysen, sköldkörteln, binjurarna och äggstockarna. En orsak av hormonell obalans är stress och därför är yogapasset mycket lugnande och stressreducerande.
Hormonyoga finner du som kurs, under kursen pratar jag lite kort om hormoner och vi har varje pass körtelfokus. Som veckoklass erbjuder vi Mjukyoga som har pass utformade för hormonell balans.

Ny kurs startar till Hösten 2023
Maila gärna ditt intresse för nästa kursstart.
info@yogashala.se