Den lilla studion med det stora hjärtat

Passbeskrivningar

Välkommen att delta i våra veckoklasser. Under fliken ”Priser & Kort” kan du läsa vilka kort vi erbjuder eller om du önskar köpa enstaka drop-in pass.  Har du frågor eller funderingar vad som passar just dig maila oss gärna på info(a)yogashala.se 
Alla är välkommen, vi finns här för dig.

KundaliniYoga

Tema Våren 2024
Våra 10 kroppar
Likt en lök har kroppen olika skikt som håller ihop oss, skapar oss. Inom Kundaliniyoga förklarar man det som 10 kroppar. 1 kropp är den fysiska, 3 mentala och 6 energikroppar som alla är beroende av varandra och inom kundaliniyoga använder man dem som ett system för självkännedom. Varje lager eller kropp har sina speciella egenskaper och tillsammans skapar dem dig som person. Under våren dyker vi djupare ner i yogans filosofi för att på holistiskt sätt förstå, hitta, skapa balans och öka medvetenhet i våran kropp.
Passet avslutas med gongvila

MjukYoga

MjukYoga har mjuka inkännande positioner och passar er som vill utöva en lugn och mjuk yogaform som hjälper dig att hålla kropp och sinne i balans. Passen fokuserar på positioner för ny energi, ökad rörelse i kroppen, rygg och axlar, hormonell balans, ökat lymfflöde och återhämtning.
Passen avslutas med gongvila

LymfYoga

LymfYoga har mjuka inkännande positioner för lymfsystemet, kroppens avloppssystem och reningsverk och är en viktig del av vårt immunförsvar.
Passen avslutas med gongvila

YinYoga

Yinyogan är en lugn, meditativ yogaform där vi håller positionerna i ca 3-5 minuter. Genom att hålla kroppen i samma position under längre tid kommer vi åt faschian (som är en del av bindväven), leder, ligament och är känd för att kunna släppa djupt liggande spänningar i kroppen.

YinYoga Meditation - Passet är tystare och avslutas med gongvila och en stund meditation

Sensing Yoga

Sensing Yoga är en lugn och mjuk rörelseform med naturliga rörelser på kroppens villkor. Inom Sensing Yoga ligger fokus på pandikulation, spiralrörelser, vaggande och gungande rörelser. Du får lära dig olika övningar och tekniker för att lugna ditt nervsystem, samt nycklar för att stärka din vaguston. Sensing Yoga gör att vi släpper på stress och låsningar, bindväven återfuktas och repareras. Nervsystemet regleras och kroppens självläkning startar.

Gongvila
Gongbad

Ljudvibrationerna från gongen har i tusentals år använts för att minska stress, lugna sinnet och ge djupare återhämtning.
Gongvila, avslutar klassen och vibrationerna från gongen hjälper kroppen att släppa stress och spänningar .
Gongbad finns som workshop här vilar vi till gongens vibrationer under en längre stund.

AshtangaYoga
Ledd Klass

Ashtangayogan är en kraftfull dynamisk yoga. Ashtangans positioner följer alltid en bestämd ordning där varje position förbereder kroppen för nästa position så kroppen och sinnet öppnar upp och balanserar energiflödet.
Du bör känna till solhälsning A och B i denna klass. Introduktionskurser kommer med jämna mellanrum,

AshtangaYoga
Mysore

Mysore är Ashtangayogans mål. Alla yogar i egen takt efter sin egen andning. Läraren finns i klassen och justerar och assisterar dig utifrån där du är och på så sätt blir yogan individuell.
Du bör känna till solhälsning A och B i denna klass. Introduktionskurser kommer med jämna mellanrum,

HormonYoga

Hormonyoga är en holistisk yogaform där vi fokuserar på kroppens endokrina (hormon)system. Här är yogapositionerna utformade för att balansera bla hypofysen, sköldkörteln, binjurarna och äggstockarna. En orsak av hormonell obalans är stress och därför är yogapasset mycket lugnande och stressreducerande.
Hormonyoga finner du som kurs, under kursen pratar jag lite kort om hormoner och vi har varje pass körtelfokus. Som veckoklass erbjuder vi Mjukyoga som har pass utformade för hormonell balans.

Kursen är pågående