Adress: Esplanaden 18, Sundsvall
E-post: info@yogashala.se
Tel: 073-0890012

GRAVIDYOGA och PROFYLAX
- med Therese Lögdahl

Vi har ett unikt gravidyoga-koncept för en smidigare graviditet och förlossning som ger dig det bästa från två världar. Yogans urgamla visdom och välgörande positioner och andning tillsammans med vetenskapliga förlossningsverktyg skapar en trygg och oslagbar förberedelse för din förlossning.

Kursen är uppdelad på 6 gånger

Kursledare: Therese Lögdahl
 

  • Onsdagar 17.00-18.30

  • Pris: 1500 kronor inkl. moms

  • Stort kompendium med övningar och profylax ingår

 

Kursstart:

8 januari

19 februari

1 april

OM KURSEN

Vi har plockat det allra bästa från gravidyogans värld för att möta de förändringar som sker i din gravida kropp. Välbefinnandet ökar både för mamma och barn samtidigt som din intuitiva förmåga stärks och du bygger upp en känsla av trygghet och självförtroende inför din förlossning. 

 

En stor del av klassen kommer att vara träning av förlossningsverktyg så att dessa får möjlighet att förankras i din kropp och blir lättare att plocka fram när det väl gäller. Vi kommer också att känna på olika förlossningsförberedande positioner du kan ta direkt med dig in i förlossningen. Varje klass avslutas med djupavslappning som är ovärderligt för återhämtningen mellan värkarna och även för livets utmaningar efter att ditt barn kommit till världen. Du som har foglossning får alltid alternativ som passar din kropp. 
 

 

 

 

VAD ÄR GRAVIDYOGA OCH PROFYLAX?

Gravidyoga är så mycket mer än bara fysisk träning. Du kommer använda fysiska positioner som underlättar din graviditet, men framför allt kommer du få andningsverktyg, sinnesro och avslappning vilket är ovärderlig kunskap under din förlossning.

Profylax betyder förberdelse och under vår gravidyoga förbereder du dig mentalt och kroppsligt med olika övningar. Under graviditeten händer mycket i kroppen och det är en perfekt tid för att vända blicken inåt. Inte minst för förlossningen är det användbart att lyssna till sin kropp. Vi anser att du inte blir förlöst utan förlöser ditt barn och du kan i allra högsta grad påverka din förlossning och hjälpa dig själv och barnet på den resan. 

- Vi övar upp trygghet och tillit för att kunna släppa kontrollen över förlossningen och kunna ta stunden som den kommer, andetag för andetag. Hur du kan hantera rädsla oavsett när den dyker upp. 

- Vi lär oss olika användbara andetag, avslappningsövningar och positioner för en förlossning.

- Du lär dig vad som händer i kroppen under en graviditet och under en förlossnings olika faser samt hur du kan agera i olika faser för att underlätta för dig själv och förlossningsförloppet. Kunskap ger tillit och lugn.

 

- Vi kommer dessutom behandla oro och rädsla inför det som komma skall. Du lär dig tekniker och får tips på din individuella situation om det skulle behövas. 
 

 

 

VARFÖR GRAVIDYOGA OCH PROFYLAX? 

Kvinnor som tränar gravidyoga under sin graviditet känner sig friskare, drabbas mindre ofta av vanliga gravidåkommor som t.ex foglossning och högt blodtryck. De upplever även sin graviditet och förlossning som mer positiv. Så det finns många anledningar till att träna gravidyoga under din graviditet.

 

Allteftersom din mage växer kan du använda gravidyoga för att slappna av, bli starkare och ge utrymme åt barnet i magen. Använd yogan för att lugna kroppen och sinnet. Avslappning i kombination med djupandning är ett väldigt effektivt sätt att snabbt lindra obehag i kroppen och ett mål med gravidyogan är att kunna använda andningen för att styra musklerna och göra värkarna mer effektiva och samtidigt kunna vara avslappnad i resten av kroppen. Varje förlossning är unik men med hjälp av yoga kan du möta din förlossning med styrka, ett fokuserat och positivt sinne oavsett hur den utvecklar sig. 

 

Att lära sig att andas på olika sätt som gynnar ditt förlossningsarbete i olika faser och olika typer av värkar är i allra högsta grad meningsfullt då det gör att du kan slappna av lättare, vara närvarande och även få smärtlindring av själva andningen. Man kan säga att med gravidyoga ger du din kropp de bästa förutsättningarna.

NÅGRA ORD FRÅN MAMMOR:

"Jag kan bara säga TACK för extremt värdefull kurs. Andning och mindfullness tog mig igenom i princip hela öppningsfasen hemma (trodde jag skulle bli hemskickad när vi kom in men var öppen 8cm). Kunde hitta rätt krystandning snabbt också och flåset, hörde din röst ;) så från inskrivning till bebbe tog det ca 4,5h."
-Johanna, förstföderska

"Andningsfokuset jag fick med mig och just att slappna av i käkarna och hela ansiktet mellan värkarna gjorde att jag fast jag var tio centimeter öppen tydligen såg så avslappnad ut under mina värkar att barnmorskan sa att hon blev trött bara av att se mig. Men det var häftigt att känna det fokuset och jag är övertygad om att jag inte hade kunnat ha det utan kursen hos er. Så, utan någon bedövning alls men med er kurs i ryggen tog jag mig igenom hela förlossningen. Det var riktigt mäktigt!"

-Therese, 2 - barnsmamma

 

"Vattnet gick på torsdagen och han kom på lördagkväll så det blev en ganska långvarig förlossning men jag är så glad för att jag hade med mig gravidyogan, använde mig utav andningen som du lärt oss och barnmorskan berömde mig och sa att jag hade lungor som en blåval"

- Sara, förstföderska

"Jag vill tacka för super mysiga/bra måndagar och kan säga att jag använde mig av alla olika andningstekniker under förlossningen! Han hade bråttom ut, 3.5 timme från 1 cm tills han var ute och det var smärta nonstop, då var det super bra att kunna ta hjälp av både fjäderandning och de andra!"

-Angelica, förstföderska

"Tack för yoga kursen jätte givande. Hjälpte mig mycket i "förarbetet" att andas hemma och en hel del under själva förlossningen, det kan annars vara svårt att förbereda sig för en kraft som en förlossning innebär, Tack!"

-Linnéa, förstföderska

"Jag har svårt att andas riktigt när jag har ont, jag håller alltid andan vilket jag vet att man inte ska göra, men under gravidyogan så nämnde du tips och trix och hjälpfulla andetag där man går in i värken och sedan andades ut, vilket fick mig att tillåta mig att slappna av och hitta ett flöde. Att föda barn är utan tvekan det häftigaste jag någonsin gjort!"

-Emma, tvåbarnsmamma

"När jag blev gravid med mitt tredje barn fick jag förlossningsrädsla. Men tack vare hjälp från sjukvården, avslappningsövningar och DIN UNDERBARA KURS kunde jag njuta av sista delen av graviditeten och föda helt utan att känna rädsla. Tack!"

-Hanna, trebarnsmamma

ATT TÄNKA PÅ
Ge din lärare en chans att lära känna dig. Tala om för läraren dina eventuella komplikationer med din graviditet och hur det känns för dig. Vad du kanske känner av och vad du skulle vilja arbeta på. På så sätt kan din lärare ge dig individuella råd och tips. 

BETALNING

- När du anmäler dig till en kurs är den bindande.

- Du betalar den under shop här på hemsidan

- Du kan välja faktura eller betala med swish

- Anmäl dig här! 

 

ANMÄLAN:

- Se till att maila namn, telefon till oss för att vi ska kunna göra anmälan.

- Tala gärna om i mailet om du har några komplikationer med din graviditet och vilken vecka du är i.

- En vecka innan kursstart får du ett introduktionsmail från oss inför kursen.