[INSERT_ELEMENTOR id=”879″]

Gravidyoga

Hej till dig som är sugen på att gå Gravidyoga med profylax med Therese.

Normalt sett håller hon till hos oss och kommer också göra i fortsättningen, så fort restriktionerna ger med sig. Tillsvidare kommer hon att hålla kursen online så du kan göra den hemma. Kursen kommer att hållas live digitalt via Zoom. Den kommer hållas 17.00-18.30 på onsdagar från 6:e januari.

Läs mer här!

Profylax tillsammans med partner eller stödperson kommer fortfarande hållas i våra lokaler. Mer info om kursen finns här!

I studion hos oss kör vi på igen med små härliga grupper och fin energi så snart restriktionerna i samband med Covid-19 lättat.

Vi ses!

Vad är gravidyoga och profylax?

Gravidyoga är så mycket mer än bara fysisk träning. Du kommer använda fysiska positioner som underlättar din graviditet, men framför allt kommer du få andningsverktyg, sinnesro och avslappning vilket är ovärderlig kunskap under din förlossning.

Profylax betyder förberdelse och under vår gravidyoga förbereder du dig mentalt och kroppsligt med olika övningar. Under graviditeten händer mycket i kroppen och det är en perfekt tid för att vända blicken inåt. Inte minst för förlossningen är det användbart att lyssna till sin kropp. Vi anser att du inte blir förlöst utan förlöser ditt barn och du kan i allra högsta grad påverka din förlossning och hjälpa dig själv och barnet på den resan.

 • Vi övar upp trygghet och tillit för att kunna släppa kontrollen över förlossningen och kunna ta stunden som den kommer, andetag för andetag. Hur du kan hantera rädsla oavsett när den dyker upp.
 • Vi lär oss olika användbara andetag, avslappningsövningar och positioner för en förlossning.
 • Du lär dig vad som händer i kroppen under en graviditet och under en förlossnings olika faser samt hur du kan agera i olika faser för att underlätta för dig själv och förlossningsförloppet. Kunskap ger tillit och lugn.
 • Vi kommer dessutom behandla oro och rädsla inför det som komma skall. Du lär dig tekniker och får tips på din individuella situation om det skulle behövas.

Varför gravidyoga och profylax?

Kvinnor som tränar gravidyoga under sin graviditet känner sig friskare, drabbas mindre ofta av vanliga gravidåkommor som t.ex foglossning och högt blodtryck. De upplever även sin graviditet och förlossning som mer positiv. Så det finns många anledningar till att träna gravidyoga under din graviditet.

Allteftersom din mage växer kan du använda gravidyoga för att slappna av, bli starkare och ge utrymme åt barnet i magen. Använd yogan för att lugna kroppen och sinnet. Avslappning i kombination med djupandning är ett väldigt effektivt sätt att snabbt lindra obehag i kroppen och ett mål med gravidyogan är att kunna använda andningen för att styra musklerna och göra värkarna mer effektiva och samtidigt kunna vara avslappnad i resten av kroppen. Varje förlossning är unik men med hjälp av yoga kan du möta din förlossning med styrka, ett fokuserat och positivt sinne oavsett hur den utvecklar sig.

Att lära sig att andas på olika sätt som gynnar ditt förlossningsarbete i olika faser och olika typer av värkar är i allra högsta grad meningsfullt då det gör att du kan slappna av lättare, vara närvarande och även få smärtlindring av själva andningen. Man kan säga att med gravidyoga ger du din kropp de bästa förutsättningarna.

Gravidyoga

Pga av Covid-19 är inga gravidyogakurser hos oss på Yogahala inplanerade.
PROFYLAX MED PARTNER

Max 12 personer, alltså sex par.
Kostnad per par: 1799:-

4 h och inkl. kortare fika
Vi erbjuder rabatt för psykosocialt och ekonomiskt utsatta grupper på 20% (intyg för båda krävs om du inte deltar som ensamstående)

Här kommer mer info om kurstillfällen när de kommer upp!

Info och anmälan för profylax hittar du här.

Betalning

 • När du anmäler dig till en kurs är den bindande.
 • Du betalar den under shop här på hemsidan
 • Du kan välja faktura eller betala med swish
 • Anmäl dig här!

Anmälan:

 • Se till att maila namn, telefon till oss för att vi ska kunna göra anmälan.
 • Tala gärna om i mailet om du har några komplikationer med din graviditet och vilken vecka du är i.
 • En vecka innan kursstart får du ett introduktionsmail från oss inför kursen.

Att tänka på

Ge din lärare en chans att lära känna dig. Tala om för läraren dina eventuella komplikationer med din graviditet och hur det känns för dig. Vad du kanske känner av och vad du skulle vilja arbeta på. På så sätt kan din lärare ge dig individuella råd och tips.