Gravidyoga

Vi har ett unikt gravidyoga-koncept för en smidigare graviditet och förlossning som ger dig det bästa från två världar. Yogans urgamla visdom och välgörande positioner och andning tillsammans med vetenskapliga förlossningsverktyg skapar en trygg och oslagbar förberedelse för din förlossning.

Om kursen
Vi har plockat det allra bästa från gravidyogans värld för att möta de förändringar som sker i din gravida kropp. Välbefinnandet ökar både för mamma och barn samtidigt som din intuitiva förmåga stärks och du bygger upp en känsla av trygghet och självförtroende inför din förlossning.

En stor del av klassen kommer att vara träning av förlossningsverktyg så att dessa får möjlighet att förankras i din kropp och blir lättare att plocka fram när det väl gäller. Vi kommer också att känna på olika förlossningsförberedande positioner du kan ta direkt med dig in i förlossningen. Varje klass avslutas med djupavslappning som är ovärderligt för återhämtningen mellan värkarna och även för livets utmaningar efter att ditt barn kommit till världen. Du som har foglossning får alltid alternativ som passar din kropp.

Vad är gravidyoga och profylax?

Gravidyoga är så mycket mer än bara fysisk träning. Du kommer använda fysiska positioner som underlättar din graviditet, men framför allt kommer du få andningsverktyg, sinnesro och avslappning vilket är ovärderlig kunskap under din förlossning.

Profylax betyder förberdelse och under vår gravidyoga förbereder du dig mentalt och kroppsligt med olika övningar. Under graviditeten händer mycket i kroppen och det är en perfekt tid för att vända blicken inåt. Inte minst för förlossningen är det användbart att lyssna till sin kropp. Vi anser att du inte blir förlöst utan förlöser ditt barn och du kan i allra högsta grad påverka din förlossning och hjälpa dig själv och barnet på den resan.

 • Vi övar upp trygghet och tillit för att kunna släppa kontrollen över förlossningen och kunna ta stunden som den kommer, andetag för andetag. Hur du kan hantera rädsla oavsett när den dyker upp.
 • Vi lär oss olika användbara andetag, avslappningsövningar och positioner för en förlossning.
 • Du lär dig vad som händer i kroppen under en graviditet och under en förlossnings olika faser samt hur du kan agera i olika faser för att underlätta för dig själv och förlossningsförloppet. Kunskap ger tillit och lugn.
 • Vi kommer dessutom behandla oro och rädsla inför det som komma skall. Du lär dig tekniker och får tips på din individuella situation om det skulle behövas.

Varför gravidyoga och profylax?

Kvinnor som tränar gravidyoga under sin graviditet känner sig friskare, drabbas mindre ofta av vanliga gravidåkommor som t.ex foglossning och högt blodtryck. De upplever även sin graviditet och förlossning som mer positiv. Så det finns många anledningar till att träna gravidyoga under din graviditet.

Allteftersom din mage växer kan du använda gravidyoga för att slappna av, bli starkare och ge utrymme åt barnet i magen. Använd yogan för att lugna kroppen och sinnet. Avslappning i kombination med djupandning är ett väldigt effektivt sätt att snabbt lindra obehag i kroppen och ett mål med gravidyogan är att kunna använda andningen för att styra musklerna och göra värkarna mer effektiva och samtidigt kunna vara avslappnad i resten av kroppen. Varje förlossning är unik men med hjälp av yoga kan du möta din förlossning med styrka, ett fokuserat och positivt sinne oavsett hur den utvecklar sig.

Att lära sig att andas på olika sätt som gynnar ditt förlossningsarbete i olika faser och olika typer av värkar är i allra högsta grad meningsfullt då det gör att du kan slappna av lättare, vara närvarande och även få smärtlindring av själva andningen. Man kan säga att med gravidyoga ger du din kropp de bästa förutsättningarna.

Gravidyoga


När:  Se tider före respektive
workshop här under
GRAVIDYOGA HÖSTEN 2020

Tillfälle 1
12:e augusti
19:e augusti
26:e augusti
2:a september
9:e september
16:e september

Tillfälle 2
23:e september
30:e september
7:e oktober
14 :e oktober
21:a oktober
28:e oktober

Tillfälle 3
4:e november
11:e november
18:e november
25:e november
2:a december
9:e december

Info och anmälan för gravidyoga hittar du här.

PROFYLAX MED PARTNER

Max 12 personer, alltså sex par.
Kostnad per par: 1799:-

4 h och inkl. kortare fika
Vi erbjuder rabatt för psykosocialt och ekonomiskt utsatta grupper på 20% (intyg för båda krävs om du inte deltar som ensamstående)

Här kommer mer info om kurstillfällen när de kommer upp!

Tillfällen:
30:e augusti – 12.30-16.30
25:e oktober – 12.30-16.30
22:a november – 12.30-16.30

Info och anmälan för profylax hittar du här.

Betalning

 • När du anmäler dig till en kurs är den bindande.
 • Du betalar den under shop här på hemsidan
 • Du kan välja faktura eller betala med swish
 • Anmäl dig här!

Anmälan:

 • Se till att maila namn, telefon till oss för att vi ska kunna göra anmälan.
 • Tala gärna om i mailet om du har några komplikationer med din graviditet och vilken vecka du är i.
 • En vecka innan kursstart får du ett introduktionsmail från oss inför kursen.

Att tänka på

Ge din lärare en chans att lära känna dig. Tala om för läraren dina eventuella komplikationer med din graviditet och hur det känns för dig. Vad du kanske känner av och vad du skulle vilja arbeta på. På så sätt kan din lärare ge dig individuella råd och tips.