Den lilla studion med det stora hjärtat

En dag med Yoga & Ayurveda tillsammans med gästlärare Camilla & Johan Silver

Lördagen den 18 november hälsar vi Camilla och Johan välkommen till Sundsvall för en dag med Yoga och  Ayurveda. Johan och Camilla är två välkända lärare inom AshtangaYoga och Ayurveda och det är fantastiskt roligt att dem kommer till oss på Yogashala, så missa inte detta tillfälle. 

Kl 10:00-11.45
AshtangaYoga Lugn med avslutande Yoga Nidra
Pris: 300kr

Kl 14.00-17.00
Föreläsning om Ayurveda.
Pris: 520kr

Paketpris för båda: 750kr
Välj ett alternativ som passar dig och boka i bokningssystemet under fliken Kurser/Workshop

För dig med Terminskort, 6- eller 12 månaderskort 10 % rabatt Kod:Medlem10

AshtangaYoga Lugn

En friare form av ashtangayoga, där vi plockar bort eller byter ut för utmanande positioner. För dig som är ny eller har tidigare erfarenhet och vill ha ett lugnare tempo. Passar även dig som har skador (t ex ryggproblem) eller har behov av att anpassa din yoga på grund av sjukdom/smärta. Vi mjukar upp kroppen och andningen med dom inledande solhälsningarna i ett lugnt tempo, och bygger på med fler rörelser. Yogan är ett fantastiskt sätt att lära känna din unika kropps styrkor och svagheter och att därifrån hitta in till en stark, smidig och flödande kropp.

Vi avslutar med en skön Yoga Nidra (djupavslappning) för återhämtning och vila.

Ayurvedaföreläsning

Ayurveda (livets kunskap) är en indisk holistisk hälsolära med mångtusenårig tradition.

Har du någon gång undrat över vad det är som gör att människor är så olika? Varför vissa är hyperaktiva, rör sig snabbt och pratar oavbrutet medan andra utstrålar grace och stillhet? Varför kan vissa människor äta en femrätters middag och fortfarande vara hungriga medan andra sitter och petar i en sallad? Varför har vissa människor en sprudlande inneboende glädje medan andra tycks bära hela världen på sina axlar? Varför vissa människor tycks ha lätt att samarbeta med varandra medan andra direkt hamnar i konflikt? Varför blir vissa personer alltid förkylda på våren och hösten?Varför har vissa människor svårare än andra att gå ner i vikt?

Ayurvedan besvarar allt det här med de tre doshorna: Vata, Pitta och Kapha. Orden är sanskrit och går inte att enkelt översätta till svenska. Kortfattat kan man säga att doshorna är biologiska energier som styr över alla kroppsliga och mentala processer och som ger varje levande varelse sin egna unika nyckel till hälsa och självförverkligande. Doshorna härrör ifrån de fem elementen; rymd, luft, eld, vatten och jord

Under eftermiddagen berättar Johan och Camilla om grunderna, dom grundläggande principerna för Ayurveda och hur det påverkar vår vardag och vad vi kan göra för att hitta en både fysisk, mental och själslig balans på en individuell nivå. Vi kommer också komma in på Ayurvedans syn på kosten och hur maten hjälper oss till välmående. En insikt som kan ge dig nycklar till att med enkla medel skapa en balans och välbefinnande i livet.

Gästlärare

Om Camilla
Camilla Silver är Vedisk rådgivare, Ayurvedisk terapeut & auktoriserad Ashtangayogalärare. Hon tillför ett lugn med värme och fokus, där det finns en intention att lyfta fram den styrka du redan besitter. Camilla har undervisat i främst Ashtanga Vinyasa Yoga i 23 år. Hon har även under flera år haft grupper i meditation, stresshantering och personlig utveckling. Camilla har gjort många resor till b.la. Indien och fått undervisning av Pattabhi Jois, Sharath, flera seniorlärare och främst Manju Jois som hon stått nära som elev sedan 2003.

Om Johan
Johan Silver är Auktoriserad Ashtangayogalärare och en väldigt omtyckt Ayurvedisk Hälsorådgivare och föreläsare. Tillsammans med Camilla driver han Stark Yoga och håller klasser och workshops både i Sverige och utomlands. Johan drivs av att förmedla alla aspekter av den vediska traditionen för att nå ett läkande av hela människan ifrån djupet. 

LITE PRAKTISK INFORMATION

Klädsel?
Mjuka kläder tex mjukisbyxor, t-shirt och en långärmad tröja till vilan, vi yogar barfota men ha gärna ett par strumpor med dig till Yoga Nidran

Utrustning?
Ta gärna med egen matta till yogan om du har annars finns det att låna i lokalen.

Vart?
Yogashala Sundsvall, Esplanaden 18, Sundsvall 
Kommunal parkering finns på gatorna runt studion och på Fisktorget. Avgift via med Parkster App
Cykelparkering finns vid korsningen Östra Långgatan -Esplanaden

Yogan utövas i en yogastudio, ett lugnt rum där vi stänger av  digitala enheter. I våra lokaler finns en lounge där vi serverar vatten och Yogitea, dusch, omklädningsrum och toalett samt en liten butik där vi säljer yogatillbehör och lite annat smått och gott.

Bokning / Betalning / Friskvård
Sista betalningsdatum för kurser och workshops är senast 3 dagar före kursstart. Väljer du ”på plats”  mailas Swishnumret till dig när vi börjar närma oss kursstart. Kvitto via mail.

Frågor eller funderingar?
Maila Ulrica via info@yogashala.se eller ring 0760-21 96 22