Den lilla studion med det stora hjärtat

[INSERT_ELEMENTOR id=”879″]

Mysore- och Ayurvedahelg med Pernilla Cristvall

En härlig inspirationshelg i yoga som livsstil med Ashtangayoga och Ayurveda.

Vi startar morgarna med Mysore style efter egen nivå. Därefter äter vi en lättare frukost tillsammans och fortsätter dagen med att få en inblick i Ayurvedans grunder (de 5 elementen samt ayurvedans olika doshor). Vi avslutar dagarna med lugnande yinyoga och/eller pranayama.

På fredagkväll håller Pernilla också en extra ledd Ashtangayogaklass med fokus på teknik för den som vill.

Ayurveda, eller kunskapen om livet (ayur: kunskap, veda:liv), är en indisk läkekonst med tusenåriga anor från den vediska kulturen. Syftet med Ayurveda är det läkande sambandet mellan kropp och själ samt att aktivera kroppens oändligt självläkande förmåga.

Enligt ayurvedan finns det tre olika kroppstyper (doshor); Vata (rymd och luft), Pitta (eld och vatten), och Kapha (jord och vatten). Varje människa har en unik kombination av dessa doshor där var och en har sina specifika särdrag, kvaliteter och kännetecken. Dessa tre doshor representerar de fem elementen (rymd, luft, eld, vatten och jord) som är universums byggstenar och styr alla processer i våra kroppar och universum.

När vi lär oss att förstå vata, pitta och kapha, kan vi lära oss vad som balanserar oss och vad som ger obalans. Inom Ayurveda ges därför individuella levnadsråd, där vi får lära oss vad vi bör välja utifrån vår dominerande dosha och vad vi ska välja bort för att steg för steg komma i balans och uppnå hälsa.

FREDAG
17.00-19.00 – Ledd teknikklass ashtangayoga

LÖRDAG
08.00–10:00 – Mysore style
10:00–10.45 – Frukostpaus
10:45–12.15 – Ayurveda workshop
12.15-12.30 – Paus
12.30–13.00 – Ayurveda workshop
13.00-14.00 – Yinyoga/Pranayama

SÖNDAG
08:00–10:00 – Mysore style
10:00–10:45 – Frukostpaus
10.45–11.45 – Ayurveda workshop
11:45–12.30 – Pranayama

 

Om Pernilla Christwall

Pernilla Cristvall driver tillsammans med AnneSophie YogaDevi i Stockholm. De har förutom sin två yogastudios, yogalärarutbildningar inom ashtangayoga, yinyoga med ayurvedisk inriktning samt restorativeyoga med inriktning mot stress och utbrändhet.

Pernilla har lång erfarenhet av yoga och personlig utveckling och är förutom yogalärare i ashtangayoga och yinyoga, mindfulnessinstruktör, ayurvedisk hälsorådgivare och livscoach. Pernilla Cristvall har tidigare utbildat på Axelssons yogalärarutbildning samt varit redaktör för tidningen Yoga för Dig.